Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 17 septembrie 2021

taieri_ilegale_copaci.jpg

Un nou atac de tip mafiot se produce într-o pădure din Suceava. Doi regizori si activistul de mediu Tiberiu Bosutar au fost batuti cu cruzime
Un nou atac de tip mafiot se produce într-o pădure din Suceava. Doi regizori si activistul de mediu Tiberiu Bosutar au fost batuti cu cruzime

Un nou atac de tip mafiot se produce într-o pădure din Suceava. Doi regizori si activistul de mediu Tiberiu Bosutar au fost batuti cu cruzime, amenintati si umiliti pe cand filmau un documentar internațional despre tăierile ilegale de pădure. 20 de barbati i-au atacat si i-au lovit cu pumnii, picioarele si cozile de topor.

sumarul emisiunii 40 de minute 

In plina criza politica, presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen vine la Bucureşti pentru a aproba planul national de redresare si rezilienta, în 27 septembrie, doua zile dupa ce liberalii isi vor fi ales presedintele in congres. Cum va fi contabilizata politic aceasta vizita, cu USR PLUS iesit de la guvernare, discutam in 40 de minute.

Certificatul verde covid este binevenit in restaurantele din Romania, spune dragos Petrescu presedintele organizatiei patronale a hotelurilor si restaurantelor- HORA- in contextul in care guvernul pregateste aceasta masura.  Antreprenorul crede ca Romania trebuie sa se inspire fin modelul altor tari din occident si precizeaza ca exista cel putin un exemplu de bune practici si in plan intern.

Si revenim la subiectul submarinelor franceze și la dilemele geopolitice ale Parisului care cauta o marja de autonomie in conflictul dintre China si Satele Unite.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 septembrie 2021