Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 20 septembrie 2021

ati_covid_ro_vaccinare_fb.jpg

Secțiile ATI COVID din România sunt aproape pline. In Bucuresti nu mai e nici un pat liber.
Secție de Anestezie Terapie Intensivă pentru pacienții cu covid-19
Sursa imaginii: 
RO Vaccinare / Facebook

Secțiile ATI COVID din România sunt aproape pline. In Bucuresti nu mai e nici un pat liber.  Intre timp, in mai bine de 100 de localități se inregistreaza o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori, prag de la care se aplică obligativitatea certificatului verde pentru accesul la anumite activităţi. Reactioneaza in context  Avocatul Poporului care spune ca introducerea pasaportului verde ar fi trebuit făcută prin lege, nu prin hotărâre de guvern. Opinie impartasita si de seful Consiliului National pentru Combaterea discriminarii. Discutam pe larg.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Afacerea submarinelor continua sa aiba ecouri. Vorbim astazi despre opțiunile strategice ale Franței,  sunt voci care sugereaza o apropiere de China si Rusia, altele mizeaza pe o mobilizare a Europei ca o forța credibila in Pacific. Saptamana viitoare este asteptata o discutie telefonica intre Emanuel Macron si omologul sau american.

Liviu Dragnea anunta un nou partid, se numeste Alianta pentru Patrie. Nu este o formatiune naţionalista,  xenofoba, antieuropeana sau antiatlantica, dimpotrivă , a explicat fostul lider al PSD care spune ca principalul obiectiv va fi "bunăstarea românilor". Politologul Ioan Bogdan Lefter surpinde faptul ca Dragnea și-a prezentat formațiunea ca pe una apropiată ca valori cu partidul AUR, deși susține că nu înființează un partid extremist.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 septembrie 2021