Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 21 septembrie 2021

vaccinare.jpg

România ia în calcul administrarea mai devreme a dozei 3 de vaccin
România ia în calcul administrarea mai devreme a dozei 3 de vaccin
Image source: 
Facebook/RO Vaccinare

Romania  se apropie de 7000 de cazuri de infectare zilnic. Județul Timiș depășește 3 la mie rată de infectare si devine al treilea, dupa IIfov si Satu Mare care intra în scenariul roșu. Si Bucurestiul se apropie de pragul de trei la mie. Iar situatia din spitale nu e buna-  la nivelul intregii tari mai avem  doar 16 paturi de ATI COVID libere. Timp in care premierul Florin Cîțu anunta că va cere o  analiză cu privire la modul în care a fost pregătit sistemul sanitar pentru valul 4 al pandemiei.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Codasa la vaccinare in Uniunea Europeana, România ia în calcul administrarea mai devreme a dozei 3 de vaccin, anunță coordonatorul campaniei naționale de imunizare, Valeriu Gheorghiță. Decizia va fi luată după o ședință din această săptămână. Personalul medical si pacientii cronici vor avea prioritate.

Rusia l-a asasinat pe spionul Alexander Litvinenko. Este verdictul Curtii Europene a Drepturilor Omului. Litvinenko a fost ucis în 2006 prin otrăvire cu poloniu 210, un izotop radioactiv rar. Kremlinul a respins  verdictul CEDO pe care l-a calificat drept „neîntemeiat”, cosiderand ca institutia nu are nici autoritatea, nici capacitatea tehnologică pentru a obține informații despre acest caz.

Iar Guvernul britanic poartă convorbiri urgente cu furnizorii de energie pe fondul creșterii explozive a prețului gazelor naturale și a lipsei lucrătorilor necesari în mai multe sectoare ale economiei. Pe rafturile unor magazine unele produse alimentare nu se mai gasesc.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 21 septembrie 2021