Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 22 septembrie 2021

covid_statistica.jpg

Bilantul infectarilor trece de 7000  iar Bucurestiul intra si el in scenariul rosu.
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Bilantul infectarilor la nivel national trece de 7000  iar Bucurestiul intra si el in scenariul rosu. Certificatul verde devine obligatoriu si in Capitala unde se vor aplica din nou restrictii. Intre timp, presedintele avanseaza ideea ca cel putin anumite categorii profesionale  trebuie vaccinate obligatoriu. Va spunem in aceasta seara cati medici si cati profesori sunt vaccinati in acest moment.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Timișoara este primul mare oraș din România unde va fi instituită carantina de noapte în weekend, după ce rata de infectare a trecut de 4 cazuri COVID la mia de locuitori, în timp ce în alte două localități din județ va fi instituită carantina în toate zilele săptămânii. Se interzice circulația persoanelor în afară locuinței în intervalul orar 20.00 - 05.00, cu o serie de excepții dar intra in vigoare si alte limitari.

Guvernul a adoptat ordonanța de urgență pentru modificarea legii Fondului de Garantare a Asiguraților ca urmare a insolvenței companiei City Insurance.Asta inseamna ca Fondul primeste unda verde să plateasca imediat daune pagubitilor .  Conducerea ASF a fost chemata astazi in Parlament pentru a da explicații despre modul în care compania, liderul pieței, a ajuns în pragul falimentului.

Iar Simona Halep a anunțat că se desparte de antrenorul australian Darren Cahill după șase ani de colaborare. Alături de australian, Halep a câștigat două turnee de mare șlem și s-a menținut în Top 10 WTA peste șapte ani. Cu ce efecte asupra carierei sportivei aceasta despartire, discutam mai tarziu in aceasta seara.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 septembrie 2021