Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 23 septembrie 2021

vaccine-pexels.jpg

Image source: 
pexels.com

Persoanele nevaccinate împotriva Covid 19 vor intra în carantină de noapte în timpul weekendului, în localitățile unde rata de infectare trece de 6 cazuri la mia de locuitori. Cei vaccinați nu vor avea nicio restricție. Asta a decis azi Guvernul care a aprobat măsurile propuse de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. 

Procurori DNA au făcut percheziţii, azi, la sediul Consiliului Judeţean Iaşi. Anchetatorii au intrat inclusiv în biroul şefului Consiliului, Costel Alexe. Ar fi vizate fapte de corupţie săvârşite în prima jumătate a acestui an.

Rezultat surpriză în primul tur al alegerilor pentru șefia USR PLUS. Dacian Cioloș a câștigat prima rundă, în fața lui DAN BARNA. „Membrii Usr Plus i-au dat un vot de blam lui Dan Barna” spune la RFI politologul Andrei Țăranu.

„Bilet de iertare” este primul scurtmetraj scris şi regizat vreodată de o femeie de etnie romă. Pelicula semnată de regizoarea şi actriţa Alina Şerban va avea premiera online, în Franţa, peste două zile. Vasile Damian a stat de vorbă la Paris cu Alina Şerban.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 septembrie 2021