Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Raluca Modoran – Doar schimbându-te te conectezi la viitor

Acest cuvânt cu încărcătură magică, « viitorul », aparţine celor care au găsit acea cheie fermecată numită « schimbare ». Iar cea mai grea schimbare de făcut este să te schimbi pe tine. 

Viitorul este elastic sau plastic, aşa cum este şi creierul nostru. Nimic nu e bătut în cuie în miliardele de neuroni din capul nostru. Se conectează cum vor ei iar aceste conexiuni se pot schimba de câte ori vrem noi. Doar să vrem. Dar orice schimbare doare şi, de multe ori, prima reacţie în faţa schimbării este să fugim cât vedem cu ochii.

Unde fugim ? În trecutul nostru, în ceea ce am învăţat de la alţii pentru că acolo ne simţim confortabil. Acest confort este semnul că stai într-o lume moartă. Viitorul aparţine celor vii care îşi asumă riscurile schimbării.

 

O companie care reuşeşte este una care asigură angajaţilor ei spaţiul în care ei pot creşte, se pot schimba, pot evolua. Omul cheie din această ecuaţie este directorul de resurse umane sau de HR, cum ne-am învăţat să îi zicem în anglo-româna.

Am invitat astăzi la emisiunea « Noi venim din viitor » o specialistă în resurse umane, domeniu în care are o experienţă de peste 20 de ani. Raluca Modoran a lucrat şase ani de zile pentru Vodafone, Heineken România şi Euroweb România. Şi ca să revenim la anglo-româna, acum este Senior Leadership şi People Advisor la compania Signium Stein & Partner. E pasionată de coaching şi alte năzdravănii care ţin de schimbare. Mai multe despre ea găsiţi pe profilul de pe Linkedin.

 

Toate edițiile emisiunii Noi venim din viitor: https://www.rfi.ro/tag/noi-venim-din-viitor

 
Noi venim din viitor - ediția din 24 septembrie