Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 27 septembrie 2021

ludovic_orban.jpg

Sursa imaginii: 
MEDIAFAX FOTO/Alexandru Dobre

Atac extrem de dur al fostului presedinte liberal, Ludovic Orban dupa congresul in care a pierdut sefia partidului in fata lui Florin Citu.  Orban il acuza pe Klaus Iohannis că a încălcat Constituția pentru că l-a susținut pe Florin Cîțu în lupta pentru șefia PNL. Orban  și-a atacat și colegii din PNL, pe care îi acuză că au orchestrat o „lovitură de partid”.

 

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Din cele 5.655 de cazuri de COVID-19 raportate în România astazi, aproape jumatate  au fost raportate în Capitală. Pe de alta parte, în Bucuresti ,Iași si Cluj nu mai este disponibil niciun loc la terapie intensivă pentru pacienții cu covid. Intre timp, Timișoara a atins o rată de infectare de 7,17. Legea prevede că de la 7,5 se instituie carantina de noapte pe durata intregii saptamani.  

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen este astazi la Bucureşti în contextul finalizării procesului de evaluare a PNRR. România ar urma să primească prin Planul Național de Redresare și Reziliență  in total de 29,2 miliarde euro. Premierul Florin Citu spune ca primii bani vor veni la inceputul lunii decembrie. Cea mai mare alocare este pentru domeniul transporturilor.

Iar in Germania, social-democratii inving la limita coalitia de centru-dreapta a Angelei Merkel... Liderul Olaf  Scolz a anunțat că intenţionează să formeze o coaliţie guvernamentală cu verzii şi cu liberalii. Analizam posibilele aliante de la Berlin alaturi de corespondentul RFI.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 27 septembrie 2021