Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 28 septembrie 2021

covid_articol.jpg

Record absolut de infectari- de ieri si pana zi s-a inregistrat cel mai mare numar de cazuri de la debutul pandemiei- peste 11.000 de cazuri.
Foto: pixabay.com

Record absolut de infectari- de ieri si pana zi s-a inregistrat cel mai mare numar de cazuri de la debutul pandemiei- peste 11.000. In sectiile ATI cu greu se elibereaza un loc care este ocupat imediat. In aceste conditii, medicii fac din nou apel la vaccinare, de astazi doza a treia de vaccin anti covid este la liber. Exista o singura conditie, sa fi trecut cel putin 6 luni de la rapel.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Moțiunea USR PLUS nu se supune la vot deocamdata, pana cand Curtea Constitutionala nu va publica motivarea deciziei anuntate astazi. Este hotararea birourilor Permanente Reunite. Intre timp, o a doua motiune de de cenzura la adresa cabinetului Citu a fost depusa de PSD. Pentru aceasta , votul este programat in 5 octombrie.

Sunt vesti proaste pentru bucuresteni. Si in aceasta iarna vor fi probleme cu caldura in Capitala. Va fi putin mai bine ca anul trecut, nuanteaza primarul Nicusor Dan care mai spune ca toate investitiile facute in acest an in sistemul de termoficare se vor vedea incepand cu iarna urmatoare.

Si, astazi au început audierile părţilor civile – 1.800 la număr – în procesul atentatelor teroriste de la Paris şi Saint-Denis din 13 noiembrie 2015. In primele trei săptămâni de la debutul  procesului, au depus mărturie specialişti şi oameni din forţele de ordine. Vasile Damian va fi in direct de la Curtea de Justitie.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emiiunea 40 de minute din data de 28 septembrie 2021