Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 29 septembrie 2021

redeschiderea_scolilor_anglia.jpg

Scolile ar putea să rămână deschise şi după incidenţa de 6 la mie dar  vor fi introduse teste cu salivă.
Scolile ar putea să rămână deschise şi după incidenţa de 6 la mie dar vor fi introduse teste cu salivă.

Scolile ar putea să rămână deschise şi după incidenţa de 6 la mie dar  vor fi introduse teste cu salivă. O decizie ar trebui luata până vineri, ziua de referinta in functie de care se decide functionarea unitatilor de invatamant pentru saptamana urmatoare. Intre timp, inregistram a doua zi cu peste 10.000 de noi infectari si 200 de decese.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Bucureștiul a trecut pragul de 6 la mie, 6,33 astazi, ceea ce înseamnă noi restricții - carantină de noapte în weekend, magazine închise de la ora 18.00 vineri, sîmbătă și duminică, teatre, cinematografe, restaurante, cafenele, terase sau săli de fitness cu lacatul pe usa. De asemenea, sunt interzise nunțile, botezurile sau alte evenimente private. Pe de alta parte Timisoara e primul oras care depaseste 8 rata de infectare.

Se încing din nou spiritele între Serbia şi Kosovo. Occidentalii şi în particular americanii – considerati «naşii» kosovarilor –au chemat părţile la dialog. Analiştii remarcă însă faptul că perioada nu este tocmai propice unui compromis, întrucât cele două părţi au pe agendă termene electorale. Scrutin local în Kosovo, luna viitoare, alegeri legislative în Serbia, anul viitor.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 29 septembrie 2021