Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 30 septembrie 2021

medici_covid.jpg

Sursa imaginii: 
RFI România

Un nou record al bilantului covid , cu peste 12.000 de infectari de ieri si pana azi.  In incercarea de a face fata numarului urias de cazuri dar si pentru a creste numarul paturilor ATI, Spitalul ”Nicolae Malaxa” din Capitală devine  exclusiv COVID. La fel, Maternitatea Bucur, va fi închisă din nou pentru pacientele non-COVID, după doar 3 luni de funcţionare în regim mixt.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîțu a fost citită în Parlament. Va fi votata marti. USR-PLUS și AUR au anunțat public că, indiferent care moțiune va intra la vot la plen, o vor vota. Astfel, matematica parlamentară arată că există o majoritate politică în acest moment pentru înlăturarea Guvernului Cîțu.

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost găsit  vinovat de finanțarea ilegală a campaniei electorale din 2012. El a fost acuzat că a cheltuit aproximativ 22 milioane de euro – aproape de două ori suma legală maximă . A pierdut insa în fața socialistului Francois Hollande. Sentinţa va fi executată in regim de supraveghere cu brăţară electornică, ceea ce înseamnă că fostul preşedinte francez nu îşi va petrece următorul an în închisoare.  

Vorbim si despre o situatie bizara in Germania acolo unde o femeie de 96 de ani, fostă secretară într-un lagăr nazist, a fugit înainte de începerea procesului său. Aceasta urma să fie judecată pentru complicitate la omucidere în peste 10.000 de cazuri.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 30 septembrie 2021