Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 1 octombrie 2021

poza.jpg

La sectia ATI a Spitalului de boli infectioase din Constanta 7 oameni au murit intr-un incendiu.
La sectia ATI a Spitalului de boli infectioase din Constanta 7 oameni au murit intr-un incendiu.
Sursa imaginii: 
AP/Costin Dinca

Dupa Piatra Neamt in noiembrie anul trecut si Bals in ianuarie anul acesta, un alt spital arde in Romania. La sectia ATI a Spitalului de boli infectioase din Constanta 7 oameni au murit intr-un incendiu. 3 tragedii in mai putin de un an. Se rostogolesc declaratii in conferinte de presa,   sunt declansate anchete, se cauta vinovati si se promit sanctiuni. Neregulile descoperite nu duc la inchiderea unitatii sanitare, asa spune legea, transmite seful DSU, Raed Arafat.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Este de neacceptat ce s-a întâmplat, reactioneaza premierul care a anunțat că l-a demis pe șeful Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate. Florin Cîțu a mai spus că i-a cerut primarului Constanța să demită managerul spitalului.

La Iasi primarul Mihai Chirica se contrazice cu organizatorii marsului diversitatii. Edilul spune ca nu a avizat evenimentul, cei responsabili de mars sustin că manifestarea a primit iniţial aprobare. Conducerea primăriei isi justifica punctul de vedere si spune ca astazi este o manifestare religioasă importantă, iar pentru a evita orice posibil incident, nu ar fi potrivit să se organizeze un marş LGBT.

Partenerii Turciei din cadrul Alianţei Atlantice au din nou motive să fie iritaţi de comportamentul preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan. După o vizită efectuată la Soci unde s-a întîlnit cu omologul său rus Vladimir Putin, Erdogan a anunţat că ţara sa ar putea construi împreună cu Rusia avioane de luptă şi submarine.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 1 octombrie 2021