Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 4 octombrie 2021

vot_motiune_cenzura_tensiuni_parlament.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Camera Deputaților
 De mâine toate scenariile sunt pe masă. Nu cred că există vreun parlamentar liberal care să voteze motiunea de cenzura. Este declaratia increzatoare a premierului Florin Citu. Insa ultimele calcule arată că partidele care au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură (PSD-USR-AUR) strâng aproximativ 280 de voturi. Iar pentru ca moțiunea să fie adoptată și Guvernul Cîțu să fie demis este nevoie de 234.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Romania si Bulgaria sunt surprinse la coada Europei de valul patru al pandemiei. Rata de infectare doboara aproape zilnic cate un record iar presiunea pe spitale e uriasa. Pandemia nu este scăpată de sub control, dar cred că este prost gestionată în acest moment, pentru că am luat-o prea ușor, spune fostul ministru al Sanatatii, Nelu Tataru.

Folosirea unei pancarte cu steaua galbenă la protestul antivacciniștilor de ieri, din Capitala, a starnit indignare. Nu poti pune semnul egal intre restrictiile impuse celor care nu vor sa se imunizeze si faptul ca nazistii i-au obligat pe evrei sa poarte steaua galbena in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Claudiu Tarziu, unul din liderii AUR, formatiune care a organizat protestele spune ca a fost o exagerare din partea manifestantilor.  Un interviu, in aceasta seara.

 Iar seful diplomaţiei americane Antony Blinken vine la Paris pentru a relansa relaţiile franco-americane serios puse la încercare de afacerea submarinelor australiene. Canberra a anulat un contract important de achiziţionare a unor submarine franceze convenţionale pentru a cumpăra submarine nucleare americane.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 4 octombrie 2021