Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 5 octombrie 2021

motiune_florin_citu.jpg

Florin Cîțu a anunțat conducerea PNL că oprește dezbaterile din Parlament privind introducerea certificatulului verde la locul de muncă pentru ca angajatii de la privat ar fi discriminati.
Florin Cîțu a anunțat conducerea PNL că oprește dezbaterile din Parlament privind introducerea certificatulului verde la locul de muncă pentru ca angajatii de la privat ar fi discriminati.

Motiunea de cenzura initiata de PSD a trecut. Guvernul Citu a fost demis, cu un record de voturi. Ce urmeaza discutam imediat alaturi de fostul lider liberal Valeriu Stoica.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Cu un nou record de infectari inregistrat astazi, peste 15.000, Romania cere ajutorul Uniunii Europene in criza COVID. Pentru moment, autoritățile activeaza Mecanismul de protecţie civilă în vederea achiziţionării unui medicament, folosit în infectiile cu SARS COV 2. Se analizeaza si posibilitatea solicitării anumitor echipamente, în special oxigenatoare individuale.

Asociaţii ale pacienţilor reactioneaza dupa ordinul anunţat de autorităţi de a bloca internarea celor care nu sunt urgenţe majore. Persoanele seropozitive trebuie să aibă acces la spitale, cere Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. De la începutul pandemiei spitalele de boli infecţioase s-au închis pentru ei, acum, faptul ca li se interzice total accesul la medicii curanti, ii condamna la moarte.

Facebook, Instagram si WhatsApp au picat complet aseara, in toata lumea, cateva ore bune. Simpli utilizatori dar si afaceri care folosesc platformele pentru a tine legatura cu clientii, au avut de suferit. Prilej pentru a discuta din nou despre dependenta de retele dar si despre binele public versus profit, Facebook fiind acuzata recent de un fost angajat ca isi urmarea doar propriul castig.    

Si tot in aceasta seara o sa va prezentam concluziile comisiei însàrcinate sà ancheteze abuzurile sexuale în biserica catolicà francezà -3.000 de pedofili si 100.000 de copii abuzati din anii 50 si pânà azi.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 5 octombrie 2021