Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 7 octombrie 2021

evolutia-pacientilor-confirmati-covid-19-internati-in-ati.jpg

A treia zi in care nu mai e nici un loc liber la terapie intensiva covid in spitalele din tara
A treia zi in care nu mai e nici un loc liber la terapie intensiva covid in spitalele din tara

In a treia zi in care nu mai e nici un loc liber la terapie intensiva covid in spitalele din tara, Romania raporteaza aproape 14.500 de cazuri de infectare, cu un record absolut la ATI, peste 1550 de pacienti in stare grava. De la Bucuresti, coordonatorul campaniei de vaccinare se teme ca am intrat in scenariul in care se afla Italia anul trecut, timp in care Iasiul face pregatiri pentru procesiunea de Sfanta Parascheva.  

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

In plina criza sanitara, retelele sociale incep sa devina retele antisociale. Aprecierea ii apartine lui George Roman, director de advocacy la Organizatia Salvati Copiii. El se arata ingrijorat de numarul mare de parinti care refuza sa-si vaccineze copiii, peste trei sferturi dintre cei care au completat chestionarele distribuite in scoli, potrivit Ministerului Educatiei.

 Miliardul din fondul de rezerva al Guvernului impartit la primarii din tara a functionat ca o rasplata pentru sustinatorii lui Florin Citu si o pedeapsa pentru cei care nu l-au sprijinit la Congres. E un instrument de manipulare extrem de puternic in interiorul unui partid, folosit de toti politicienii, așa încat nimeni nu are interesul să aplice criterii trasparente si clare de acordare a banilor. Jurnalistul Cristian Pantazi a facut o analiza… o ascultati in aceasta seara…

Iar Nobelul pentru literatura ajunge la un scriitor care nu era pe lista favoritilor, ceea nu miră pe nimeni întrucît Academia sudeză provoacă deseori surprize de acest gen.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 octombrie 2021