Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 8 octombrie 2021

Coronavirus: Agentia_americana_a_medicamentului_autorizeaza_tratamentul_cu_plasma_sanguina.jpg

Premierul Florin Citu sustine ca Ministerul Sanatatii a tergiversat din aprilie achizitia unui medicament folosit in cazurile grave de Covid.
Premierul Florin Citu sustine ca Ministerul Sanatatii a tergiversat din aprilie achizitia unui medicament folosit in cazurile grave de Covid.
Sursa imaginii: 
fda.gov

Premierul Florin Citu sustine ca Ministerul Sanatatii a tergiversat din aprilie achizitia unui medicament folosit in cazurile grave de Covid. Ioana Mihaila, fosta responsabila a portofoliului raspunde si anunta ca ministerul nu a avut bani ca sa cumpere respectivul tratament. Intre timp, avem un record de decese din cauza COVID. Numărul infectărilor noi se menține ridicat. Aproape toata tara e in scenariul rosu. Cele mai multe cazuri sunt in Ilfov si Bucuresti.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Dreptul Uniunii Europene are întâietate în faţa dreptului naţional. Este reactia sefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen la decizia justiției poloneze. O hotarare a Curtii Constitutionale de la Varsovia care contestă primatul dreptului european asupra celui polonez, considerând mai multe articole din tratatele comunitare "incompatibile" cu constituţia ţării.

In tara, liberalii au revenit în privința nominalizării pentru funcția de premier. Florin Cîțu este varianta PNL doar dacă se conturează o majoritate parlamentară. În caz contrar, liberalii  nu se vor prezenta cu o propunere de prim ministru  la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni.

Si doi jurnalisti, o filipineza si un rus sunt laureatii Premiului Nobel pentru Pace din acest an. Pentru prima oară cand este recompensata lupta pentru libertatea presei.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 8 octombrie 2021