Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 13 octombrie 2021

Petitie finantare educatie buget.jpg

Educația ar urma să primească puțin peste 2% din PIB în bugetul pe 2022 (Sursa foto: pixabay)
Educația ar urma să primească puțin peste 2% din PIB în bugetul pe 2022 (Sursa foto: pixabay)

Cu o avalansa de scoli care cer trecerea in online si cu decizia de a face asta lasata la latitudinea directorilor, DSP Ilfov cere închiderea tuturor unitatilor de invatamant din județ. Ministrul Sorin Cimpeanu reactioneaza vehement, respinge solicitarea și acuză Direcția de Sănătate că ”își depășește atribuțiile” și încalcă legislația. Ilfov are o rată de infectare de 15 cazuri la mia de locuitori, cea mai mare din țară, alaturi de Bucuresti.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Pentru ca oamenii au ajuns să aștepte cu zilele venirea unui echipaj medical care să-i consulte și să-i testeze, statul apelează la ambulanțele private pentru a face față apelurilor la 112. Autoritățile discută și despre tratarea pacienților covid în spitalele private. La fel, o solutie de rezerva si pentru pacientii non covid ar putea veni din partea sistemului medical privat. Președinta Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan vine cu explicatii in aceasta seara.

Comisia Europeana a adoptat un set de recomandări pentru gestionarea crizei energetice. Întreaga Europă se confruntă cu o creștere record a prețului energiei care amenință redresarea economică post-pandemie.  Bruxelles propune măsuri ce pot fi implementate imediat la nivel național, printre care acordarea de sprijin pentru venit consumatorilor afectați (inclusiv plata parțială a facturilor sau o amanare a acestora), acordarea de ajutoare companiilor si scăderea temporară a taxelor.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 13 octombrie 2021