Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 14 octombrie 2021

certificat-european-digital-covid.jpeg

La mall si in magazinele neesentiale, doar cu certificat verde
La mall si in magazinele neesentiale, doar cu certificat verde
Sursa imaginii: 
© Eliza Casandra

Accesul în magazinele alimentare s-ar putea face în curând pe baza certificatului verde, care atestă vaccinarea anti-Covid, trecerea prin boală sau testarea recentă, din fonduri proprii insa. Premierul interimar Florin Cîțu a confirmat că această măsură este luată în calcul. el a explicat ca in acest fel vrea să evite măsurile care presupun carantinarea localităților pentru protejarea economiei.

 

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

390 de ventilatoare, 27 de milioane de măști și alte materiale sanitare în valoare de 650 de milioane de lei sunt blocate în depozitele Unifarm, anunta compania. Conducerea transmite că vrea să cedeze stocul Departamentului pentru Situații de Urgență, dar este necesară o modificare legislativă. Se-ntampla asta in conditiile in care la inceputul lunii, România a activat Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene prin care a primit 250 de concetratoare de oxigen pentru pacienții cu COVID.

6 din 10 români nu intenționează să se vaccineze împotriva COVID, si e vorba in special de tineri, pana in 25 de ani. Totuși, la nivelul intregii tari, intenția de vaccinare e mai mare față de inceputul acestui an. Imediat vom analiza cazul comunei sibiene Jina, care are cel mai mic procent de vaccinare din judeţ. Ce spune primarul localității, aflati in 40 de minute.

Peste 5.000 de persoane aşteaptau astazi la rând să se închine la racla cu moaştele Sfintei Parascheva. Mulţi dintre pelerini nu au purtat  mască şi nu au pastrat distanţa. Ne-a pregatit un reportaj corespondentul RFI la Iasi, Violeta Cincu.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 octombrie 2021