Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


UE încotro? Tinerii se pronunță asupra viitorului Uniunii

eye.jpg

Sursa foto: EYE2021/FB

Despre viitorul UE și despre modul în care este văzută Uniunea Europeană  de către tineri s-a discutat în această perioadă la Strasbourg în cadrul unui eveniment care a reunit 10.000 de participanți din statele membre și statele candidate la Uniunea Europeană. 

Au fost strânse peste 2.000 de idei pentru conturarea viitorului Europei. EYE 2021 va reprezenta punctul culminant al consultării tinerilor organizate de Parlamentul European pentru Conferința privind viitorul Europei. Ideile tinerilor despre viitorul Europei se regăsesc pe platforma youthideas.eu începând din mai 2021, în colaborare cu diverse organizații paneuropene de tineret.

Participanții vor putea reflecta asupra acestor idei în atelierele de ideație organizate în cadrul evenimentului. După un vot public organizat în cadrul EYE 2021, propunerile vor fi centraizate într-un raport. Acesta va fi prezentat membrilor Conferinței privind viitorul Europei și integrat în dezbaterile politice conexe.

Despre principalele idei transmise de tineri ne vorbește Diana Zaim, jurnalistă la caleaeuropeana.ro dar și câștigătoare a Premiul Publicului la European Youth Event 2020.


Sursă foto: Diana Zaim/

 

Toate edițiile emisiunii Tânăr în Europa: https://www.rfi.ro/tag/tanar-europa

 
Tânăr în Europa, 13 octombrie 2021