Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 15 octombrie 2021

ciolos explicativ.jpg

Sursa imaginii: 
RFI

Conducerea PNL a decis sa nu sustina un guvern Ciolos, asa incat premierul desemnat a anulat intalnirea prevazuta astazi cu Florin Citu si Kelemen Hunor. Liberalii îl trimit pe liderul USR „să facă majoritate cu PSD și AUR”, alaturi de care a daramat guvernul Citu. Săptămâna viitoare facem o propunere de Guvern în Parlament, indiferent ce se va întâmpla, transmite Dacian Ciolos.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Comitetul tehnico-științific din subordinea CNSU a respins propunerea Institutului de Sanatate Publica de a se institui carantina zonală în București și în județul Ilfov, a anunțat Raed Arafat. Ambele judete au rata de infectare de peste 15 la mie. Un stat curajos care să impună obligativitatea vaccinării, e singura soluție pentru România in acest moment. Este opinia neurochirurgului ieșean Bogdan Iliescu. Ii veti asculta argumentele in aceasta seara.

Certificatul sanitar devine obligatoriu de astazi în Italia pentru toți angajații din sectorul public și privat. Tara și-a atins obiectivul de vaccinare cu schema completă a 80% din populaţia cu vârsta peste 12 ani iar comunitatea de romani din Peninsula nu face exceptie. Oricum, sunt asteptate din nou proteste in marile orase pentru ca masura este contestata de milioane de salariaţi.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 15 octombrie 2021