Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 19 octombrie 2021

spital_covid.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Ro Vaccinare

In ziua in care ministrii propusi ai guvernului Ciolos sunt audiati in Parlament intr-o procedura accelerata si cei mai multi au primit aviz negativ, Romania inregistreaza cel mai negru bilant al pandemiei- 561 de morti, aproape 19.000 de cazuri noi de infectare si peste 1800 de pacienti la ATI.  Intr-un sfert de ora, o declaratie de presa a presedintelui Klaus Iohannis.

sumarul emisiunii 40 de minute 

O lume intreaga se intreaba cum de in Romania rata de vaccinare ramane extrem de redusa desi avem toate serurile  autorizate. OMS, care a trimis o delegatie la Bucuresti, anunta ca ne va ajuta sa stimulam imunizarea. Intre timp, o propunere de lege care ar face obligatoriu pasaportul sanitar este pe agenda Parlamentului.

Cazul Poloniei este dezbatut in Parlamentul European dupa ce Curtea Constitutionala poloneza a contestat primatul dreptului comunitar. In timp ce presedinta Comisiei europene transmite ca Uniunea nu va permite ca valorile să-i fie puse în pericol, premierul polonez spune ca Varsovia nu va accepta dictate.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 19 octombrie 2021