Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 20 octombrie 2021

big_declaratie_de_presa_la_palatul_cotroceni_-_19_mai_2016_3.jpg

In desfasurare la Palatul Cotroceni sedinta sefului statului cu responsabilii in gestionarea pandemiei, de unde se asteapta noi restrictii.
In desfasurare la Palatul Cotroceni sedinta sefului statului cu responsabilii in gestionarea pandemiei, de unde se asteapta noi restrictii.
Sursa imaginii: 
Administrația prezidențială

In desfasurare la Palatul Cotroceni sedinta sefului statului cu responsabilii in gestionarea pandemiei, de unde se asteapta noi restrictii. Sunt acolo premierul, ministrii, Raed Arafat si coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghita. Certificatul verde, telemunca, restrictionarea circulatiei şi chiar carantina zonala, sunt cateva dintre măsurile vizate.

sumarul emisiunii 40 de minute 

In contextul situatiei sanitare extrem de grave, si Biserica vine cu un mesaj. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, i-a îndemnat pe oameni să ia foarte în serios pandemia şi să asculte doar de sfaturile medicilor. Despre insemnatatea acestei luari de pozitie am discutat cu antropologul Bogdan Iancu

In mod asteptat, Guvernu Ciolos nu a primit votul de incredere din partea Parlamentului. Au fost doar 88 de voturi pentru. Acum, Klaus Iohannis recheama maine partidele la consultari. Intre timp, premierul demis Florin Cîțu a anunțat că își "asumă deschiderea discuțiilor” cu toate formatiunile, cu excepția AUR, pentru a crea rapid o majoritate parlamentară.

Vorbim si despre o situatie neobisnuita- Jucătorii clubului de fotbal Sheriff din regiunea transnistreană nu pot primi banii câștigați după meciurile din Liga Campionilor deoarece clubului nu i se oferă posibilitatea de a deschide cont în valută în băncile din Republica Moldova.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 octombrie 2021