Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 21 octombrie 2021

ciuca.jpg

Nicolae Ciucă, pana acum ministru al Apararii, este noul premier desemnat. El anunta ca va negocia cu toate forțele politice responsabile, astfel încât Guvernul să fie aprobat în Parlament.
Nicolae Ciucă, pana acum ministru al Apararii, este noul premier desemnat. El anunta ca va negocia cu toate forțele politice responsabile, astfel încât Guvernul să fie aprobat în Parlament.
Sursa imaginii: 
site-ul Ministerului Apărării Naționale

Nicolae Ciucă, pana acum ministru al Apararii, este noul premier desemnat. El anunta ca va negocia cu toate forțele politice responsabile, astfel încât Guvernul să fie aprobat în Parlament. Ne indreptam spre un guvern minoritar sustinut in Parlament de PSD? Asta inseamna ca USR nu il va vota, dupa cum a anuntat Dacian Ciolos. Ce va intampla in PNL avand in vedere ca premierul desemnat nu e acelasi cu presedintele partidului? Va primi Florin Citu drept premiu de consolare sefia Senatului? Cum se va pozitiona UDMR dupa ce Kelemen Hunor a declarat ca are o retinere față de ocuparea funcției de prim-ministru de către un fost militar?  Despre strategii si aliante imediat impreuna cu  politologul Cristian Pirvulescu…

sumarul emisiunii 40 de minute 

De ce Romania ocupa ultimul loc, in fata Bulgariei, in ce priveste campania de vaccinare? Incearca sa inteleaga asta inclusiv o delegatie OMS venita la Bucuresti. Si iata ce spune un specialist: in comunicarile provaccinare este nevoie de o departajare mai clară între decizia politică și recomandările specialiștilor. Din păcate, aceste planuri s-au amestecat de la început, spune Flavia Durach, lector universitar doctor la SNSPA. Uneori, o poziție antivaccinare  devine o expresie a neîncrederii față de modul în care politicul a gestionat criza sanitara.

Despre fenomenul Eric Zemmour in 40 de minute, noua stea in ascensiune a politicii franceze. Un radical anti imigranti care urcă spectaculos în sondajele de opinie dinaintea alegerilor prezidențiale din aprilie anul viitor, deși nici măcar nu și-a anunțat candidatura. Relatia sa cu presa e un veritabil paradox: Eric Zemmour este un produs mediatic, dar în acelasi timp afirma ca vrea sa limiteze puterea media.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 21 octombrie 2021