Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 27 octombrie 2021

gaze_naturale_1-620x349.jpg

Proiectul de lege care prevede plafonarea prețurilor la energie și compensarea facturilor a fost adoptat de Parlament, măsurile urmând să se aplice de la 1 noiembrie
Proiectul de lege care prevede plafonarea prețurilor la energie și compensarea facturilor a fost adoptat de Parlament, măsurile urmând să se aplice de la 1 noiembrie
Sursa imaginii: 
RFI

Proiectul de lege care prevede plafonarea prețurilor la energie și compensarea facturilor a fost adoptat de Parlament, măsurile urmând să se aplice de la 1 noiembrie, după ce legea va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis. Guvernul estimează că 6 milioane de familii vor beneficia de aceste reduceri care vor apărea direct în facturi, asa incat nu mai sunt necesare demersuri suplimentare din partea consumatorilor.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Introducerea certificatului verde COVID pentru personalul medical, pentru accesul în instituțiile publice și in clădirile de birouri, nu a primit unda verde din partea Senatului. Acum proiectul  ajunge la Camera Deputatilor, for decizionalSindicatul Cartel Alfa critica impunerea certificatului verde la locul de munca, sindicatul considera ca se creeaza discriminare între categorii de cetățeni și este incalcat  dreptul la muncă.

Iar pe scena politica, președintele PNL, Florin Cîțu schimba abordarea in negocierile pentru formarea unui nou guvern. El spune că premierul desemnat Nicoale Ciucă are mandat să negocieze cu foștii parteneri refacerea Coaliției, adica cu cei de la USRRepozitionarea liberalilor e anuntata  după întâlnirea dintre liderii PNL și PSD de aseară, cand social-democratii au cerut șapte ministere in viitorul cabinet , însă liberalii au refuzat.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 27 octombrie 2021