Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 29 octombrie 2021

maraton_vaccinare_cluj.jpg

Un nou maraton al imunizarii va fi organizat in Capitala, in acest weekend.
Un nou maraton al imunizarii va fi organizat in Capitala, in acest weekend.
Sursa imaginii: 
www.viacluj.tv

Pe fondul avantului pe care l-a inregistrat campania de vaccinare in ultimele zile, un nou maraton al imunizarii va fi organizat in Capitala, in acest weekend. Intre timp, autoritatile aduc clarificari in ce priveste doza a treia, pentru persoanele vaccinate cu monodoza Johnson & Johnson. Recomandarea este ca boosterul sa fie administrat cu serul de la Pfizer sau Moderna.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Intervenţie a Gărzii de Mediu lângă Bucureşti, unde sunt arse ilegal deşeuri.  Comisarii au constatat incendiile, dar au plecat fara sa dea vreo sanctiune dupa ce mai mulţi cetăţeni de etnie romă ar fi devenit agresivi, iar poliţiştii prezenti si ei la fata locului au fost solicitaţi pentru alte misiuni si s-au retras. O modificare a legislatiei ar fi necesara pentru interventii mai severe, explica reprezentanta unui ONG de mediu.

Pe fondul unei relatii Washington-Paris tensionata de criza submarinelor, Joe Biden și Emmanuel Macron se întâlnesc astazi, la Roma, înaintea summitului G20.  La jumatatea lunii septembrie, SUA, Australia si Marea Britanie anuntau incheierea unei aliante pentru livrarea de submarine nucleare Australiei,  situatie care a  anulat  acordul dintre Canberra si Franta si a provocat o criza diplomatica.

Un summit climatic cu miza uriasa incepe duminica la Glasgow, in Scotia. COP 26 reuneste lideri din toata lumea care urmeaza sa prezinte tinte ambitioase de reducere a emisiilor poluante si planuri concrete prin care vor atinge obiectivele fixate.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 29 octombrie 2021