Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 1 noiembrie 2021

Claudiu Tarziu AUR Klaus Iohannis suspendare.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Claudiu Târziu

AUR strânge semnături în țară și în Diaspora pentru demiterea lui Klaus Iohannis. Liderii formatiunii  îl acuză pe seful statului că a dus România în criză sanitară și politică. Președintele poate fi suspendat de Parlament si demis prin referendum. Imediat analiza politologului Andrei Taranu care nu crede ca demersul va avea succes.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Speriati de amploarea valului patru al pandemiei si de ideea de a ajunge in spital, romanii cauta sa se trateze pe cont propriu. Arbidolul pare a fi arma minune în lupta împotriva Covid19. Iesenii au ajuns sa-l cumpere de la cei care fac trafic cu acest medicament din Republica Moldova si Ucraina. Farmaciștii și medicii avertizeaza ca tratamentul dupa ureche poate provoca chiar decesul pacientului.

Iar comunitatea internaţională, sub egida ONU, încearcă din nou, de data aceasta reunită la Glasgow în Scoţia, să se mobilizeze în favoarea protejarii mediului înconjurător şi să ia măsuri pentru limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră. Mulţi observatori sunt însă pesimişti în legătură cu rezultatul acestei noi conferinţe internaţionale pe tema schimbărilor climaterice. Dezvoltam in 40 de minute.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 1 noiembrie 2021