Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 2 noiembrie 2021

marcel-ciolacu-florin-citu.jpg

Fotoliul de la Palatul Victoria, disputat si de PNL, si de PSD
Fotoliul de la Palatul Victoria, disputat si de PNL, si de PSD
Sursa imaginii: 
colaj

Liberalii se reunesc acum in sedinta pentru a decide cu cine vor negocia un guvern majoritar, dupa ce Nicolae Ciuca si-a depus mandatul. Parte din PNL incina inspre USR, alta tabara ar vrea colaborare cu PSD. Iar social-democratii transmit transant ca vor la guvernare. In timp ce Dacian Ciolos anunta ca daca optiunea PNL e PSD, USR va trece in opozitie.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Președinții Joe Biden și Klaus Iohannis ar urma sa anunte planurile pentru construcția unui reactor nuclear de mici dimensiuni în România pentru generarea de energie electrică, arată un comunicat al Casei Albe.  Vorbim de o tehnologie inca neautorizata in Europa si de o lipsa de experienta din partea companiei americane care va construi centrala. Despre riscuri si beneficii, am discutat cu ….

Iar Londra saluta decizia Frantei de a amana eventuale sanctiuni in criza pescuitului care opune cele doua tari. Francezii ameninţaseră că vor interzice din aceasta dimineaţa navelor de pescuit britanice să-şi descarce mărfurile în porturile franceze şi că vor înăspri controalele vamale asupra tuturor camioanelor dacă Londra nu va acorda mai multe licenţe pescarilor francezi. Parisul a acuzat Regatul Unit că nu şi-a respectat angajamentele după ieşirea acestei ţări din Uniunea Europeană.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 2 noiembrie 2021