Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 3 noiembrie 2021

citu_gov_ro_4.jpg

Președintele PNL Florin Cîțu
Sursa imaginii: 
Guvernul României / Facebook

Sunt sanse mari sa se refaca Coalitia, transmite liderul PNL Florin Citu dupa negocierile cu USR de astazi. Liberalii s-au hotarat si negociaza si cu PSD si cu USR formarea unui guvern dar sunt decisi sa pastreze postul de premier. Insa atat social-democratii cat si cei de la UDMR revendica functia si anunta ca vor inainta o propunere de prim ministru la consultarile de la Cotroceni.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Judecătorii Curtii de Apel au schimbat parțial încadrarea juridică în cazul inculpaților din dosarul Colectiv, după ce au înlăturat consecințele grave din abuzul în serviciu. Decizia ar putea avea ca efect micsorarea pedepselor inculpaților. De altfel incadrarea juridica a faptelor a fost cea care a determinat amanari succesive in dosarul început acum 6 ani și care  ar fi trebuit să se termine in vara.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Timiş au făcut percheziţii,  la şase adrese din judeţele Mehedinţi, Gorj şi Timiş, la persoane suspectate că fac parte dintr-o reţea care asigură obţinerea de certificate de vaccinare fictive. Cercetările in cazul asa numitei vaccinari la chiuveta au început în urmă cu mai multe luni, când bolnavi care sustineau ca s-au imunizat au ajuns la spital în stare gravă.

 Pentru ca in multe domenii e criza de muncitori, Guvernul vrea să primească de patru ori mai mulți lucratori străini pe piața din România față de cât își propusese la începutul anului. Autoritatile propun 100.000 de oameni care să poată primi avize de lucru în acest an, un nivel care nu a mai fost atins pana acum.  Dar  in timp ce angajatorii sunt fortati sa lucreze cu muncitori straini, datele INS arata ca in Romania unul din 5 tineri e somer.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 3 noiembrie 2021