Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 5 noiembrie 2021

scoala.jpg

Sursa imaginii: 
AFP/Martin Bureau

Luni incepe scoala dar e inca neclar cum. Exista un nou criteriu pentru reluarea cursurilor- gradul de vaccinare al personalului unitatii de invatamant. Ministru Educatiei spune ca prezența fizică este acceptata doar pentru școlile și grădinițele cu procent de imunizare de cel puțin 60%. Un prag care nu reprezinta o garantie in situatia sanitara actuala, crede medicul si cercetatorul Octavian Jurma.  

 

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Liberalii decid luni cu cine vor face o majoritate parlamentara care sa sustina viitorul cabinet. Florin Citu a precizat că UDMR va face parte din orice formulă de guvernare.  De partea sa președintele PSD Marcel Ciolacu apreciaza  că singura soluție politică este realizarea unei alianțe cu PNL. O eventuala guvernare PNL-PSD prezinta riscul unor abuzuri de putere, crede Elena Calistru, de la Funky Citizens. Argumentele, intr-un interviu, in aceasta seara. 

Complexul Hidroenergetic Nistru are deja un impact devastator asupra mediului si calității apei– principala sursă de apă potabilă pentru aproape opt milioane de oameni din Ucraina și Moldova, arată mai multe studii. Cu toate acestea, Kievul intenționează să continue extinderea unitatii, in incercarea de a-si asigura independența energetică, se arată într-o cercetare a Centrului de Investigații Jurnalistice din Republica Moldova.

Scandalul Pegasus a provocat derută în rândul politicienilor ungari aflaţi la guvernare. Dacă în iulie ministrul de externe spunea că guvernul nu are cunoştinţă despre folosirea sistemului de interceptare, acum aflăm că ministerul de interne a cumpărat totuşi softul israelian. Balasz Barabas de la Budapesta va fi alaturi de noi cu explicatii.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 5 noiembrie 2021