Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 8 noiembrie 2021

citu_ciolacu.jpg

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, și liderul PNL, Florin Cîţu
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, și liderul PNL, Florin Cîţu
Sursa imaginii: 
Facebook

Consiliul Național al PSD a dat undă verde negocierilor cu PNL și UDMR. Liberalii se strang in sedinta intr-o ora ca sa decida cu cine vor face majoritate. Incercam sa ne lamurim in aceasta seara daca va renunta Florin Citu la functia de premier in negocierile cu social-democratii si cum vor fi impartite portofoliile in noul cabinet….

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Legea care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă intră la dezbateri în Camera Deputaților. Daca va trece, documentul va deveni obligatoriu atat la stat cat si la privat. Subiectul divizeaza si economia si societatea si clasa politica, discutam pe larg.

Dupa ce acum o saptamana Moldovagaz a prelungit contractul cu Gazprom pentru cinci ani, cetățenii moldoveni ar putea plăti mai mult decât dublu pentru gazele naturale. ANRE va anunța maine noul tarif. Autoritățile au promis compensații pentru familiile vulnerabile.  

Iar in China, presedintele Xi Jinping se pregătește pentru al treilea mandat în fruntea statului comunist. Actualul conducător al partidului şi statului chinez ar fi primul care obţine un al treilea mandat, după Mao Zedong, fondatorul Chinei comuniste.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 8 noiembrie 2021