Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 10 noiembrie 2021

marcel-ciolacu-florin-citu.jpg

Fotoliul de la Palatul Victoria, disputat si de PNL, si de PSD
Fotoliul de la Palatul Victoria, disputat si de PNL, si de PSD
Sursa imaginii: 
colaj

Discutiile pentru formarea noului guvern nu sunt deloc domoale. Ambele formatiuni isi doresc functia de premier si mai mult, au viziuni diferite despre economie si finante, subiectul abordat astazi de echipele de negociatori. Social-democratii au adus din nou in discutie cota unica de impozitare. Categoric că trebuie să revenim la impozitarea marilor averi, spune Marcel Ciolacu. Liberalii nu sunt pe aceeasi lungime de unda.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv: dosarul Revolutiei se intoarce la parchetul militar. Instanța supremă a identificat mai multe probleme de legalitate în investigația procurorilor. Magistratii sunt obligati acum să refacă ancheta. Parchetul Militar îl inculpase de Ion Iliescu și pe alți demnitari post-decembriști în dosarul Revoluției.  

Pentru ca reluarea cursurilor cu prezenta fizica s-a facut doar daca gradul de vaccinare al personalului  scolii este de cel putin 60%, in judetul Suceava s-au organizat proteste la mai multe unitati de invatamant  împotriva orelor online. Părinți, elevi și profesori, deopotrivă, cer cursuri față în față, deși rata de vaccinare a cadrelor didactice e la mare distanță de procentul impus de autorități.

Si, zi importantă in procesul atentatelor din 13 noiembrie 2015. A venit azi la bara tribunalului special din Paris în calitate de martor, la cereera unei asociaţii de victime, François Hollande, preşedinte al Franţei în momentul atacurilor jihadiste. Va amintesc, atacatorii şi-au justificat atunci măcelul reprosându-i lui Hollande intervenţia franceză din Siria.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 10 noiembrie 2021