Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 11 noiembrie 2021

incendiu_spital.jpg

Incendiu la Spitalul de Boli Infectioase Ploiesti. Pompieri: primele concluzii indica un scurtcircuit in salon
Incendiu la Spitalul de Boli Infectioase Ploiesti. Pompieri: primele concluzii indica un scurtcircuit in salon

Bogdan Nica, managerul Spitalului de Boli infectioase care a ars în Ploiești provocand decesul a doi pacienti, se considera principalul vinovat pentru incendiu. Primele concluzii ale pompierilor vorbesc despre un posibil scurtcircuit, după ce un pat a atins o priză. Unitatea functiona fara autorizație pentru securitatea la incendiu dar pentru ca aceasta sa fie obtinuta, spune managerul, e nevoie de investiții iar in acest an spitalul nu a primit nici un ban de la Ministerul Sănătății.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Deschis, inchis si redeschis, este istoria spitalului modular de la Letcani, o investitie dezastruoasa de 13 milioane de euro unde pentru ca pacientii sa nu fi expusi unor incendii se sta cu usile si ferestrele deschise in buza iernii. Ceea ce a determinat  aseara evacuarea majoritatii bolnavilor care erau in pericol sa inghete.

Oxigenoterapia hiperbara, de care a beneficiat  artistul Petrică Mîţu Stoian, nu este inclusa in protocolul post-covid al Ministerului Sănătăţii. Procedura este folosita dar doar cu recomandare punctuala. O ancheta este in desfasurare iar  Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin a demarat o verificare la unităţile medicale în care a fost internat pacientul.

Si, a patra ediție a Forumului anual pentru Pace se deschide astazi  la Paris, în prezența președintelui Emmanuel Macron, a vice-președintei Statelor Unite, Kamala Harris și a numeroși alți șefi de stat. Se cauta solutii pentru o colaborare internationala mai stransa în materie de sănătate, dezvoltare,  incluziune socială sau cultură.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 noiembrie 2021