Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 16 noiembrie 2021

citu_ciolacu.jpg

Preşedintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și liderul Senatului, Florin Cîţu
Preşedintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și liderul Senatului, Florin Cîţu
Sursa imaginii: 
Facebook /Florin Cîțu și Marcel Ciolacu

PNL, PSD si UDMR continua negocierile. Florin Citu avertizeaza ca nu se va ajunge la problema premierului daca nu e pus la punct programul de guvernare.  Capata insa din ce in ce mai mult contur ideea rocadei premierilor, la un an si jumatate. Liberalii au sedinta in aceasta seara in care discuta exact despre eventuala rotatie a prim ministrilor. 

 

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

În România au început pregătirile pentru vaccinarea copiilor din categoria de vârstă 5-11 ani, a anunțat astazi  într-o conferință de presă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul  Valeriu Gheorghiță. Autorizarea imunizarii copiilor din această categorie este așteptată în 25 noiembrie din partea Agenției Europene pentru Medicamente.

Escaladeaza tensiunea la frontiera dintre Polonia si Belarus. Un agent polonez al Poliţiei de Frontieră este în stare gravă după ce a fost atacat de imigranţi.  Agenţii forţelor de ordine au utilizat gaze lacrimogene şi turnuri cu apă pentru dispersarea miilor de extracomunitari adunaţi pe partea belarusă a granitei.

Si primul summit virtual dintre preşedintele american Joe Biden şi omologul chinez Xi Jinping s-a încheiat după trei ore. Întâlnirea a avut loc în contextul tensiunilor crescute între cele două ţări pe teme precum Taiwanul, comerţul şi drepturile omului. Intalnirea s-a incheiat cu un apel la o cooperare sporita.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 noiembrie 2021