Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 17 noiembrie 2021

Dupa indelungi discutii, pentru ca masura a starnit nemultumirea profesorilor, Ministerul Educatiei este asteptat sa decida daca testele cu saliva pot fi facute acasa. Ministerul Sănătății considera ca acest tip de testare nu este un act medical iar "pentru folosirea testelor nu este necesară pregătire de specialitate.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Cinci persoane - între care două asistente medicale și doi registratori - au fost reținute de DNA în cazul eliberării a mii de certificate false de vaccinare la centrul deschis în Vama Petea . Este cea mai mare astfel de rețea descoperită în România. Procurorii spun că suspecții ar fi primit  între 250 și 300 euro de la persoanele care voiau să obțină adeverințe de vaccinare și certificat digital european.

Iar la Paris, în faţa unei curţi speciale, continuă procesul atentatelor din 13 noiembrie 2015. Astăzi au fost chemaţi la bară, ca martori, Bernard Cazeneuve, ministru de interne în momentul atacurilor şi fostul procuror al Parisului. Cazeneuve era aşteptat azi  să explice cum de nu au fost dejucate atentatele de acum 6 ani. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute 

 

 

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 noiembrie 2021