Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


"Zeuții", muzică la limita dintre experiment, "spoken word", jazz și rock.

zeutii.jpg

Zeutii
Zeuții, un album inspirat de câteva poeme ale lui Florin Dumitrescu. Muzica este la limita dintre experiment, spoken word, jazz și rock.
Sursa imaginii: 
Medicine Madison

Vorbim despre un nou album ce folosește ca inspirație amintirile din copilăria petrecută în cartierul Titan. După "Suita Titan", Mihai Iordache, împreună cu textierul Florin Dumitrescu, propun amintiri frumoase din cartierul bucureștean Titan, în albumul "Zeuții". Un produs discografic original, la limita dintre experiment, spoken word, jazz și rock. Este al patrulea produs pe care Mihai Iordache îl aduce în atenția fanilor, printr-o campanie de crowdfunding. 

"Zeuții va fi un album inspirat de câteva poeme ale prietenului meu Florin Dumitrescu, majoritatea apărute în cartea sa "Dodii". Am început să scriu muzica în toamna lui 2019, într-un context care între timp a dispărut. M-a inspirat chiar poemul "Zeuții", cel mai lung dintre ele. Din cauza situației sanitare, albumul a fost înregistrat în condiții de izolare aproape totală în decursul anilor 2020 și 2021. Am cântat la voce eu însumi (deși planul inițial era altul), m-am acompaniat la pian electric (deseori, nefiind pianist, am recurs la programarea midi pentru pasajele mai dificile, dar cele câteva improvizații și părțile repetitive sunt înregistrate în timp real), la saxofon, percuție și blockflote. Fiica mea, Medicine Madison, a cântat la vioară și vioară tenor. Florin Dumitrescu a recitat poemul "Verde crunt", iar vocalista de jazz Ruxandra Zamfir urmează să înregistreze vocile feminine."  Mihai Iordache

Colaj cu câteva piese din albumul "Zeuții", colaj realizat de Medicine Madison.

Este al patrulea disc pe care Mihai Iordache speră să-l poată lansa printr-o campanie de crowdfunding de succes. "Doar contribuția financiară a fiecărui susținător va face ca acest album să existe. După doi ani cu foarte puține concerte, capacitatea mea de a finanța acest album este aproape de zero. Așa încât nu-l voi putea realiza fără cei care mă cunosc și care îmi ascultă muzica. Nu este vorba despre o susținere idealistă și necondiționată, ci de o pre-comandă. Fiecare dintre dumneavoastră va primi (cel puțin) un CD, însoțit de o broșură conținând poemele lui Florin Dumitrescu însoțite de colaje fotografice ale artistei Medicine Madison."

Într-o sesiune live pe Facebook, am stat de vorbă cu Florin Dumitrescu și Mihai Iordache despre ce înseamnă și cum a apărut "Zeuții".

"Albumul "Zeuții" va fi o continuare a demersului lui Mihai Iordache din "Suita Titan" (2019) de a redescoperi Titanul „comunist”, cartierul luxuriant al copilăriei și tinereții noastre. Atunci, în anii '70-80, trăiam prin muzică și poezie. Azi, în anii '20 de peste veac, muzica și poezia ne recuperează amintirile." Florin Dumitrescu

Intrați așadar pe platforma de crowdfunding sprijina.ro și susține cauza "Zeuții", album inspirat de câteva poemele lui Florin Dumitrescu, pe muzica lui Mihai Iordache, album ce face parte dintr-o trilogie începută în 2019 cu "Suita Titan".