Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 19 noiembrie 2021

Citu-ciolacu_negocieri-mediafax_foto-alexandru_dobre.jpg

Kelemen Hunor amenință că nu intră în viitorul Guvern dacă UDMR nu-și menține portofoliile actuale.
Kelemen Hunor amenință că nu intră în viitorul Guvern dacă UDMR nu-și menține portofoliile actuale.
Sursa imaginii: 
Mediafax Foto / Alexandru Dobre

 Un nou blocaj in negocierile dintre partide. De data aceasta discutiile pe ministere incing spiritele, mai exact ministerul Dezvoltarii. Kelemen Hunor amenință că nu intră în viitorul Guvern dacă UDMR nu-și menține portofoliile actuale. Ceea ce l-a determinat pe Masrcel Ciolacu sa anunte ca daca Uniunea iese din aceasta formula de negocieri si PSD o va parasi.

 

 

sumarul emisiunii 40 de minute

PNL și PSD au convenit în ultima rundă de negocieri o serie de creșteri de pensii și alocații pentru copii de la 1 ianuarie  dar și majorarea salariului minim pe economie. Impactul bugetar trece de 13 miliarde de lei. Deficitul bugetar va exploda, explica Ionut Dumitru, economist sef la Raiffeisen Bank. Un interviu in aceasta seara.

Dupa destructurarea celei mai mari retele de certificate de vaccinare false care functiona in Vama Petea, Poliția investighează acum numeroase cazuri în care medici de familie sunt bănuiți că au falsificat rezultatele testelor rapide Covid, astfel încât acestea să fie pozitive, iar beneficiarii să obțină concedii medicale și certificate verzi ce atestă trecerea prin boală.

Iar Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului vrea dovezi că jucătoarea chineză de tenis Shuai Peng este bine şi cere deschiderea unei anchete în privinţa acuzaţiilor aduse de aceasta. In vârstă de 35 de ani, sportiva l-a acuzat pe reţelele de socializare pe fostul vicepremier chinez că fortat-o sa faca sex în urmă cu trei ani, înainte de a o face amanta lui.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 19 noiembrie 2021