Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 23 noiembrie 2021

anca_dragu_senat_motiune_cenzura.jpg

Sursa: MEDIAFAX FOTO/Remus Badea
Sursa: MEDIAFAX FOTO/Remus Badea

Anca Dragu a fost revocată din funcția de președinte al Senatului cu voturile PNL, PSD și UDMR, iar funcția va fi  preluată de Florin Cîțu, în urma votului din plen. USR a anunțat că va contesta revocarea la Curtea Constituțională.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Coalitia de guvernare PNL-PSD-UDMR isi propune sa desfiinteze sectia speciala de anchetare a magistratilor pana in primavara viitoare.  Programul de guvernare prevede insa inlocuirea structurii cu o alta despre care nu stim nici cum va fi alcatuita si nici ce atributii va avea.  Si tot in programul cabinetului Ciuca sunt prevazute cresteri de pensii, salarii si alocatii. Daca sunt bani pentru toate aceste majorari discutam imediat.

Moldova caută soluții pentru datoria de peste 70 milioane de dolari la Gazprom. Compania rusă a anunțat că va opri livrările de gaze în 48 de ore dacă banii nu sunt plătiți. Plata a fost asumată de guvernul de la Chișinău prin contractul semnat luna trecuta cu gigantul rus.

Proteste extrem de violente faţă de utilizarea certificatelor COVID-19 şi faţă de impunerea vaccinării pentru unele categorii profesionale au loc pe insulele franceze Martinica şi Guadelupa, forţele de ordine fiind vizate de focuri de armă. Guvernul Franţei a fost nevoit să trimită efective suplimentare ale serviciilor de securitate în cele doua teritorii de peste mari.

Iar criza sanitara a mai creat una, cea a bonelor vaccinate, care sunt la mare cautare. Putine femei care se ocupa de ingrijirea copiilor s-au imunizat. Iar parintii exact asta cauta- babysitter cu certificat de vaccinare. In aceasta seara povestea unei mame din Iasi …..  

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 noiembrie 2021