Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 24 noiembrie 2021

ministri_guvern_orban_respinsi_comisii_parlamentare.jpg

Este ziua audierilor ministrilor propusi in cabinetul Ciuca si toti au primit aviz pozitiv in comisii. (Sursa foto: Facebook/Camera Deputaților)
Este ziua audierilor ministrilor propusi in cabinetul Ciuca si toti au primit aviz pozitiv in comisii. (Sursa foto: Facebook/Camera Deputaților)

Este ziua audierilor ministrilor propusi in cabinetul Ciuca si toti au primit aviz pozitiv in comisii. Alexandu Rafila, nominalizarea PSD la Sanatate, face o declaratie surprinzatoare, a spus în timpul audierii că certificatul verde este un instrument care salvează vieți, dar că „trebuie introdus la momentul oportun”.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Timp in care, societatea civila avertizeaza noua coalitie sa nu comita derapaje odata instalata la putere. Zeci de grupuri civice si personalitati au semnat o declaratie prin care spun ca nu vor ezita sa iasa in strada daca va fi nevoie. Pentru că o majoritate atat de confortabila si o opozitie firava presupun avantaje dar ar putea conduce si la abuzuri.

Guvernul pregătește un proiect de lege prin care vrea să impoziteze muncile casnice. Este vorba despre activități precum cele de reparații, menaj  sau îngrijirea animalelor de companie. Este un proiect pe care Executivul și l-a asumat în cadrul PNRR si care beneficiaza de fonduri nerambursabile de peste 4,5 milioane de euro. Data limita pentru implementare este 1 ianuarie 2024.  

Iar Emmanuel Macron este astăzi intr-o vizită oficială în Croaţia, iar maine merge la Roma pentru a semna un tratat franco-italian și pentru a-l întîlni la Vatican pe Papa Francisc. Vizita presedintelui francez la Zagreb are mai multe motivaţii politice și economice, inclusiv faptul că autorităţile croate au cumpărat avioane militare franceze Rafale.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 24 noiembrie 2021