Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Zebra de acasa | Borderline: Jazz dincolo de granite

Pianistul newyorkez de origine română Lucian Ban îi invită în proiectul BORDERLINE pe legendarul clarinetist francez Louis Sclavis, una dintre figurile cheie ale jazz-ului european din ultimii 50 de ani, și pe bateristul german Moritz Baumgartner, unul dintre cei mai apreciați bateriști de jazz ai noii generații. 

Astfel, trei dintre cei mai reprezentativi muzicieni din jazz-ul contemporan, trei artiști din generații și țări diferite se vor întâlni în România pentru a prezenta în premieră BORDERLINE, o suită ce ilustrează o idee foarte simplă: jazz-ul în secolul XXI este o muzică cu adevărat globală, ce traversează granițe, generații și stiluri și al cărei motor este creativitatea improvizației.

BORDERLINE incepe luni, 6 decembrie, la Goethe Institut din București cu masa rotundă „Jazz-ul în secolul XXI”, urmată, pe 7 decembrie, de concertul-premieră la sala „Elvire Popesco” a Institutului Francez din România la București. Acesta va fi transmis live pe pagina de Facebook Institutul Francez, de la ora 19.00. Periplul se continuă cu un nou concert la Filarmonica Banatul din Timișoara, pe 9 decembrie, și se încheie pe 11 decembrie cu un concert și o discuție cu publicul la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov.

O discutie cu pianistul Lucian Ban.

Toate editiile emisiunii Zebra le puteti gasi la http://www.rfi.ro/tag/zebra.