Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 3 decembrie 2021

alexandru rafila

Noile masuri antiepidemice vor fi adaptate situatiei epidemiologice, insista ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.
Noile masuri antiepidemice vor fi adaptate situatiei epidemiologice, insista ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.
Sursa imaginii: 
(Sursa: MEDIAFAX FOTO/Alexandru Dobre)

Guvernul s-a reunit in sedinta in incercarea de a stabili unele masuri avand in vedere raspandirea rapida a noii variante Omicron a virusului SARS COV 2. Masurile vor fi adaptate situatiei epidemiologice, insista ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila. Propunerea sefului DSU, Raed Arafat, ca toate persoanele care intră în țară, inclusiv cele vaccinate, să prezinte un test PCR a fost respinsa.  

sumarul emisiunii 40 de minute 

O intrebare revine din ce in ce mai insistent in spatiul public- va ataca Rusia Ucraina? Kievul insusi a avansat aceasta posibilitate, Moscova a negat-o desi a masat peste 90.000 de soldati la granita cu tara vecina.  E cert ca Putin nu vrea un lucru- ca NATO sa se extinda spre Est. Iar astazi, de la tribuna OSCE, ministrul rus de externe a amenințat cu un nou conflict în cazul in care asta se va intampla. Omologul sau de la Kiev i-a transmis ca Ucraina nu va renunta la planurile sale.  

Si tot in aceasta seara vorbim despre un acord istoric intre Franta si Emiratele Arabe Unite, pentru achiziţionarea a 80 de avioane Rafale şi 12 elicoptere, o comandă fără precedent, în valoare de mai multe miliarde de euro. La Dubai se află preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 3 decembrie 2021