Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 7 decembrie 2021

revelion.jpg

Autorităţile au in vedere o serie de relaxari pentru sarbatorile de iarna.
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Autorităţile au in vedere o serie de relaxari pentru sarbatorile de iarna. Magazinele ar putea să se închidă la 23.00 iar petrecerile de Revelion ar putea dura toata noaptea. In plus masca nu va mai fi obligatorie în exterior decât în spaţiile aglomerate.CNSU va avea maine o sedinta in care va discuta propunerile.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Cresterea pretului la gaze duce la oprirea productiei combinatului Azomureș ceea ce inseamna ca fermierii nu vor mai avea ingrasaminte. Asta se va traduce printr-o productie agricola redusa, care se va rasfrange asupra fiecaruia dintre noi pentru ca produsele agricole vor fi mai scumpe. Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, avanseaza ideea ca vom autoriza îngrășăminte din alte țări.

Si, in contextul in care Rusia are masati mii de soldati si tehnica militara la granita cu Ucraina iar avertismentele privind o posibila invazie sporesc, Vladimir Putin si Joe Biden au astazi o intalnire in format video. Oficialii americani iau în calcul un set de sancțiuni împotriva Rusiei menite să-l descurajeze pe Putin să lanseze un atac. de partea sa, liderul rus vrea sa fie sigur ca NATO nu se va extinde spre est.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 decembrie 2021