Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 8 decembrie 2021

cristian_parvan_taxa_solidaritate_robin_hood.jpg

Cristian Pârvan critică taxa de solidaritate dorită de PSD și UDMR (Sursa: MEDIAFAX FOTO/MARIUS DUMBRAVEANU)
Cristian Pârvan critică taxa de solidaritate dorită de PSD și UDMR (Sursa: MEDIAFAX FOTO/MARIUS DUMBRAVEANU)

Mediul de afaceri e nemultumit de ideea noii coalitii de a introduce o asa numita taxa de solidaritate. Sa iei de la bogati ca sa dai la saraci nu va rezolva nimic, spune presedintele patronatului investitorilor romani. Impozitul de unu la suta pentru firmele cu o cifra de afaceri de peste 100 de milioane de euro este dorit de PSD si UDMR in timp ce liberalii se opun.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Guvernul a aprobat noile relaxări pentru perioada sărbătorilor. Masurile vor intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial. Ministrul Sănătății spune ca ridicarea restrictiilor depinde de comportamentul fiecăruia iar dacă numărul cazurilor de COVID va crește, acestea vor fi impuse din nou.  

Situatia Ucrainei nu este mai clara dupa videoconferinta dintre Putin si Biden. Liderul american  îl amenință pe omologul rus cu sancțiuni dure daca lanseaza invazia, Putin  își menține cerințele ca NATO sa nu se extinda spre est.

Si sustinut de coalitia Semafor, noul cancelar german, Olaf Scholz, a primit votul de investitura al Budestagului. El va efectua vineri primele vizite oficiale la Paris şi Bruxelles.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 8 decembrie 2021