Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 10 decembrie 2021

certificat.jpg

Certificatul verde naste primul scandal in coalitie. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila il acuza pe președintele PNL, Florin Cîțu că a compromis campania de vaccinare.
Certificatul verde naste primul scandal in coalitie. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila il acuza pe președintele PNL, Florin Cîțu că a compromis campania de vaccinare.

Certificatul verde naste primul scandal in coalitie. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila il acuza pe președintele PNL, Florin Cîțu că a compromis campania de vaccinare. Rafila a spus că nu înțelege de unde vine încrâncenarea fostului premier pe tema proiectului de lege privind certificatul verde pe care PSD intenționează să-l depună la Parlament. . În urmă cu o zi, Florin Cîțu a atacat public proiectul de lege precizând că PNL nu poate fi de acord cu susținerea testării de către stat, mai ales când scopul este limitarea pandemiei și există un vaccin gratuit.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

In contextul in care se vorbeste din ce in ce mai apasat de o invazie a Rusiei in Ucraina, un occident unit l-a suprins de aceasta data pe Vladimir Putin care continua sa-si avanseze linia rosie- Kievului nu trebuie sa I se ofere statutul de membru NATO. Ucraina şi Occidentul au denunţat în ultimele săptămâni concentrarea unor efective de aproape 100.000 de soldati ruşi la frontiera ucraineană, în timp ce Moscova neagă un scenariu de război.

Iar in conflictul franco-britanic legat de pescuit, Franţa ameninţă că merge în instanţă.
Desi Comisia Europeană dăduse termen-limită autorităţilor britanice aceasta seară ca să elibereze licenţele de pescuit pescarilor francezi ce operează în jurul insulelor anglo-normande, Londra a spus că nu va respecta ultimatumul. Ce se va întâmpla de acum încolo, incercam sa ne lamurim in 40 de minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 10 decembrie 2021