Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 13 decembrie 2021

Marea Britanie este in alerta dupa ce, cel putin un pacient  infectat cu varianta Omicron a virusului SARS COV 2 , a murit.  Cifrele  de  infectare  cu  noua  tulpina  s-au dublat in 24 de ore in Regatul Unit. De la depistarea primelor cazuri de Omicron la sfarsitul lui noiembrie premierul Boris Johnson a impus restricții mai dure si a îndemnat oamenii să își facă doza a treia de vaccin.

 

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Vaccinurile își păstrează eficiența în fața variantei Omicron, care are toate șansele să devină dominantă în următoarele luni inclusiv în România, avertizeaza medicul Valeriu Gheorghiță, în cadrul unei dezbateri cu comunitatea de romi. In incercarea de a determina cat mai multi membri ai acestei comunitati sa-si administreze serul, coordonatorul campaniei de imunizare a facut un apel la vaccinare in limba romani.

Salariile nete au crescut cu 6% in octombrie. Insa inflatia s-a apropiat de 8 la suta. Daca ce luam pe mere, dam pe pere, incercam sa ne lamurim in 40 de minute. Si tot in aceasta seara discutam despre semnele de intrebare legate de bugetul pe 2022. Vicepremierul Sorin Grindeanu spune că s-ar putea ca acesta sa nu fie votat în Parlament înainte de sărbători si sa intre în ședință extraordinară, la sfârșitul lunii ianuarie.

Statistica potrivit căreia avem cele mai multe femei inactive după Italia este contestată de experți! Potrivit Institutului Național de Statistică, patru din zece femei cu vârsta între 15-64 ani nu lucrează. Dar România nu recunoaște ca muncă activitățile casnice și de creștere a copiilor, deși s-a angajat să rezolve această problemă și chiar sa recompenseze munca din gospodarie.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 13 decembrie 2021