Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 14 decembrie 2021

danilet.jpg

Comisarul pentru Justitie urmareste cazul judecatorului Cristi Danilet, exclus din magistratura de CSM
Comisarul pentru Justitie urmareste cazul judecatorului Cristi Danilet, exclus din magistratura de CSM
Sursa imaginii: 
Facebook

Comisarul pentru Justitie urmareste cazul judecatorului Cristi Danilet, exclus din magistratura de CSM. La Bucuresti, ministrul de resort apreciaza că prin decizia luată  Consiliul ”a riscat foarte mult”. Catalin Predoiu spune ca va comenta hotararea CSM dupa ce instanta suprema se va pronunta definitiv. Grupul pentru Dialog Social protestează, într-un comunicat și considera că decizia de excludere a lui Danilet este ”un linșaj”. 

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Guvernul României a transmis un mesaj prin care condamnă orice acțiune de intimidare a jurnaliștilor dupa ce o echipa a televiziunii italiene Rai a fost sechestratat si agresata in biroul senatoarei Diana Sosoaca.  Sindicatul jurnaliștilor Rai cere implicarea Guvernului italian și a Uniunii Europene în acest caz. Lucia Goracci a si colegii sai au fost eliberati dupa 8 ore la interventia ambasadei Italiei.

Noile reguli pentru prevenirea răspândirii covid au aglomerat și mai mult punctele de frontieră înainte de sărbători. Toți cei care vin in Romania din zone roșii vor fi plasați în carantină dacă nu sunt vaccinați anti-covid sau dacă nu au trecut prin boală. Directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, spune ca unii peferă să se întoarcă de unde-au plecat decât să stea izolati doua saptamani

Iar Parisul rupe traditia si va deschide Jocurile Olimpice din vara lui 2024 in inima capitalei franceze:  pe Sena  si nu pe vreun stadion. Organizatorii  propun o ceremonie de deschidere în faţa a 600.000 de spectatori. Si mizeaza pe alti un miliard in fata televizoarelor, in întreaga lume.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 decembrie 2021