Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 16 decembrie 2021

bani_34.jpg

Ministerul de Finante a publicat Ordonanţa care prevede îngheţarea salariilor de la stat, cu excepţia celor din sănătate şi asistenţă.
Sursa imaginii: 
pixabay.com

 Ministerul de Finante a publicat Ordonanţa care prevede îngheţarea salariilor de la stat, cu excepţia celor din sănătate şi asistenţă. Pensiile aleşilor locali vor fi amânate iar cele peste peste 4.000 de lei vor plăti CASS. Educaţia nu va primi 6% din PIB anul viitor, asa cum prevede legea si nici profesorii salarii mai mari.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani va începe în România, cel mai probabil, în a doua jumătate a lunii ianuarie, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.  Serul folosit va fi Pfizer, vor fi facute doua doze la interval de 21 de zile.

ONG-urile de mediu nu privesc cu ochi buni ultima modificare a legislației care reglementează gestionarea exemplarelor periculoase de urși. Potrivit acesteia, va fi permisa intervenţia imediată împotriva animalelor periculoase nu numai în intravilan, dar şi în extravilan. Cristian Papp, expert WWF Romania, specialist în carnivore mari, atrage atenția că in lipsa normelor clare de aplicare a legii pot aparea abuzuri.

Iar Franța va impune restricții severe călătorilor care sosesc din Marea Britanie, pe fondul temerilor cu privire la varianta Omicron a Coronavirusului.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 decembrie 2021