Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 20 decembrie 2021

locomotiva-tren-cfr-pixabay.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Sindicaliștii din sectorul feroviar au ajuns la un acord cu Ministerul Transporturilor și vor beneficia de o creștere de salarii de circa 10%, de la începutul anului. Astazi o greva spontana a angajatilor CFR  a dat peste cap traficul pe calea ferata.  

sumarul emisiunii 40 de minute 

Guvernul a adoptat bugetul pe anul viitor. Premierul Ciuca spune ca nu vor creste taxele si impozitele. Educatia primeste putin peste 2% din PIB, ceea ce starneste nemultumirea societatii civile.

Rusia vrea un răspuns urgent din partea Statelor Unite la solicitările sale privind garanțiile de securitate că NATO nu se va extinde spre Est: În caz contrar Moscova asigura ca un posibil răspuns militar ramane o optiune. O posibila contraactiune a Kremlinului vizeaza amplasarea de arme nucleare in Belarus, daca NATO va desfasura armament langa frontiera rusa.

Iar in Chile, candidatul de stanga, Gabriel Boric, a castigat alegerile prezidentiale si, la 35 de ani, devine unul dintre cei mai tineri lideri din lume şi cel mai tânăr din istoria statului. El intenţionează să promoveze o reformă fiscală majoră, un acces mai bun la sănătate, educaţie şi crearea unui nou sistem de pensii, acum în întregime privat.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 decembrie 2021