Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 21 decembrie 2021

protestul_aur_captura_live_simion.jpg

Protest AUR la Parlament si Guvern fata de certificatul verde la locul de munca
Protest AUR la Parlament si Guvern fata de certificatul verde la locul de munca
Sursa imaginii: 
captura/ Facebook George Simion

 Peste 2.000 de oameni au protestat în fața Parlamentului iar cateva sute au reusit sa intre in curtea Senatului, manifestația fiind organizată de AUR, in semn de nemultumire fata de legea certificatului verde pentru angajati. SPP a blocat toate ușile, pentru a împiedica accesul protestatarilor in cladire. Protestul a continuat in fata sediului Guvernului si la Cotroceni.

 

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Comisia Europeană a anunțat că certificatele Covid emise în blocul comunitar vor fi valabile doar 9 luni, fără o doză booster. Regula ar putea fi blocată de o majoritate calificată a guvernelor statelor membre sau de o majoritate simplă în Parlamentul European însă oficialii de la Bruxelles sunt încrezători că măsura are o susținere solidă.

Discutam si despre decizia Curtii de Justiție a Uniunii Europene potrivit careia judecătorii naționali pot lăsa neaplicate deciziile Curților Constituționale care se opun dreptului comunitar. Instanta de la Luxemburg a stabilit deja ca dreptul european are întâietate în fața celui național, dacă deciziile unei curti constitutionale contravin prevederilor europene.

Rusia este pregătită pentru un răspuns militar dacă NATO continuă să ignore preocupările de securitate ale Moscovei. Pe scurt, saptamana trecuta, Rusia  a inaintat o serie de garantii pe care le vrea din partea Occidentului, NATO sa nu primeasca Ucraina in Alianta si nici sa nu se mai extinda in Europa de Est. Va fi cu noi, jurnalistul Marin Gherman, de la Cernauti

 
Emisiunea 40 de minute din data de 21 decembrie 2021