Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 22 decembrie 2021

certificat_verde_fals.jpeg

Sursa imaginii: 
© Eliza Casandra

Liderii PNL, PSD și UDMR au căzut de acord  asupra formei finale a certificatului COVID, proiectul de lege urmând să fie adoptat până la sfârșitul anului. Coaliția urmează să decidă în această seara dacă documentul va fi adoptat prin procedură parlamentară normală, așa cum solicită liberalii, sau prin angajarea răspunderii Guvernului în Parlament.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Cei doi bărbați reținuți în urma protestului de ieri de la Parlament, au fost puși sub control judiciar. Poliția anunță deschiderea unui dosar penal în urma manifestatiilor organizate de AUR, când mai mulți protestatari au forțat intrarea în curtea Parlamentului si au vandalizat autovehicule aflate in curtea institutiei.

Sindicaliştii din Sănătate organizează proteste spontane pentru a cere creşterea salariilor tuturor angajaţilor din sistem şi acordarea sporurilor şi personalului TESA. Nemulțumirile sunt legate de faptul că majorările salariale nu se vor acorda pentru toți angajații din sănătate. Maine se anunta proteste in fata Guvernului.

Iar Comisia Europeană a lansat o procedură de sanctionare împotriva Poloniei, ca urmare a unor hotărâri pronunțate de tribunalul constituțional de la Varsovia, care au contestat supremația legislației europene asupra celei naționale.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 decembrie 2021