Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 23 decembrie 2021

certificat-covid-ap21353555778686.jpg

Va fi sau nu certificatul verde obligatoriu la locul de munca?
Va fi sau nu certificatul verde obligatoriu la locul de munca?
Sursa imaginii: 
Associated Press

Schimbare la 180 de grade a coalitiei in ce priveste certificatul verde pentru angajati. După o discuție pe care liderii PNL, PSD și UDMR au avut-o aseara cu președintele Klaus Iohannis s-ar fi stabilit ca certificatul sa nu fie obligatoriu la slujba. Mai exact, din proiectul prezentat de Alexandru Rafila ar urma să fie scoasă prevederea prin care contractul de muncă poate fi suspendat în lipsa certificatului verde. In plus, Marcel Ciolacu spune că documentul nu se poate aplica parlamentarilor pentru ca acestia au de exercitat un mandat constitutional.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Analizam si ideea Guvernului de a folosi aproape 8 miliarde de lei din Planul National de Redresare si Rezilienta pentru a finanta deficitul bugetar si datoria publica. Romania a primit deja prin acest program un avans de 8,8 miliarde de lei. Europarlamentarul Victor Negrescu ne va lamuri in aceasta seara.  

Ecologistii critica autoritatile pentru esecul programului Casa Verde fotovoltaice. Este programul prin care cine vrea sa-si produca singur energia electrica poate primi pana la 20.000 de lei de la Administratia Fondului pentru Mediu. Problemele tehnice care au dus la suspendarea accesului la aplicatia informatica puteau fi prevenite considera coordonatorul de campanii de la Greenpeace Romania. 

Iar Ministerul Culturii din Franta decide sa desecretizeze arhivele judiciare ale războiului din Algeria, cu 15 ani mai devreme. Masura face posibilă consultarea tuturor arhivelor create între noiembrie 1954 şi 31 decembrie 1966, privind faptele produse în timpul conflagratiei. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 decembrie 2021