Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 10 ianuarie 2022

riabkov.png

La Geneva sunt in desfasurare primele negocieri dintre Occident si Moscova, pe tema situatiei din Ucraina.
Viceministrul de externe rus Serghei Riabkov. . © @AFP/YURI CORTEZ via rfi.fr

La Geneva sunt in desfasurare primele negocieri dintre Occident si Moscova, pe tema situatiei din Ucraina. Delegatiile americana si rusa s-au intalnit in orasul elvetian in conditiile in care Moscova continuă să aducă forțe și echipamente la granița cu Ucraina, amenințând că actiona militar dacă Washingtonul și aliații săi nu vor răspunde grantiilor de securitate formulate de  Kremlin. Profesorul Valentin Naumescu considera ca negocierile sunt o capcana, doar un exercitiu de imagine pentru liderul rus. Imediat un interviu cu argumentele sale.  

sumarul emisiunii 40 de minute 

In ziua in care toti elevii s-au intors la scoala, dupa vacanta de iarna, ministrul Educatiei anunta ca scolile și grădinițele cu rată de vaccinare mai mică de 60% din localitățile în care incidenţa cazurilor COVID este mai mare de 3 la mie trec în online. Punem asta in oglinda cu rezultatele unui studiu World Vision care arata ca 70% dintre părinţi nu vor să-şi vaccineze copiii. Asta in timp ce Inspectoratul Școlar din Iași vrea ca testarea elevilor să se realizeze în unitățile de învățământ! Discutam pe larg in aceasta seara.

 Si, dupa discutii maraton care au durat trei zile, deputatii francezi au votat ca pasaportul sanitar sa devina unul vaccinal. De astazi, Senatul francez ia în discuţie textul de lege. Între timp, în week-end au fost ample proteste în mai multe oraşe din Franţa. La fel si in Belgia. Iar în Italia, tot de astazi,a intrat în vigoare obligativitatea vaccinală în cazul persoanelor de peste 50 de ani. Fotografia restrictiilor sanitare din statele europene, mai tarziu in aceasta seara.  

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute